Elektrik Elektronik Mühendisi Göksel Ubiç, başvurusunu yaptı

Elektrik Elektronik Mühendisi Göksel Ubiç, başvurusunu yaptı

Kars’ın sevilen siması Elektrik Elektronik Mühendisi Göksel Ubiç’ten beklenen başvuru yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili aday adayı Ubiç, resmi başvurusunu yaptı.

Elektrik Elektronik Mühendisi Göksel Ubiç, Kars Milletvekili aday adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinde başvurusunu yaptı. Başvuru sonrası açıklama yapan Ubiç, CHP’yi Kars’ta birinci parti yapmak ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmak için başvurusunu yaptığını söyledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Ubiç, “Sözlerime başlamadan önce, bizi derinden üzen, Ülkemizin yaşadığı büyük felakette Merkez üssü Kahramanmaraş İli Elbistan ilçesi olan depremde ve Şanlıurfa’da yaşanan sellerde hayatını kaybedenlere Allahtan Rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Memleketimizin yıllarca yaşadığı sorunları çözebilmek adına; dışarıdan müdahil olmak yerine, doğrudan müdahale edip sorunları çözmek adına, Cumhuriyet Halk Partisinden, Halkın Partisinden 28. Dönem Milletvelliği A.Adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Yaşadığımız şehirde gördüğümüz başlıca sorunları ve çözüm önerilerini kısaca anlatmak istiyorum.” dedi.

3424c340-365f-4105-b3d4-04435a1badf2.jpeg

Ubiç, Sorunlar ve Çözüm Önerilerini şöyle sıraladı:

“Hastanelerin durumu ve sağlıkta olan sorunların kesinlikle çözülmesi gerekliliğini hiç sıralamaya koymadan diğer başlıca sorun ve çözüm önerilerimizi sıralıyoruz.

Ana başlıklar halinde yazdığımız sorun ve öneriler için STK’lar ile birebir çalışılması gerekmekte olup çözüm odaklı ilerlenmelidir.

1- EĞİTİM VE BARINMA.

Özellikle, kırsal kesimlerdeki okulların kalitesi düşüktür ve öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır. Eğitimde yapısal dönüşümler için çalışmalar yapılması gerekiyor. Şehrimizdeki eğitim yatırımlarını ve barınma ihtiyaçlarını en üst seviyede geliştirip şehrimizi bir öğrenci şehrine çevirme hedefimiz olacak. Bunun doğal yansıması her alanda şehre katkı sağlayacaktır.

2- KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şehrimizde yapılacak yeni yapılarda denetimleri sıkılaştırarak, projelere ve şartnamelere uygun depreme dayanıklı yapıların yapılmasını desteklemek. Eski binalarda ise gerekli testlerin yapılıp, numuneleri alınarak sorunlu yapıların yenilenmesi için gerekli girişimler yapılmalıdır.

3- GÖÇ.

İnsanların bu memleketten gitmelerinin en önemli sebeplerinden birisi Sağlık Problemleri. Sağlık sorununu halledemeyen insanlar gitmek durumunda kalıyor.

Göçün en temel 2. Sebebi ise istihdam ve iş olanaklarının kısıtlı olması. Kars'ta işsizlik oranı oldukça yüksektir. Bu nedenle, iş imkanlarının artırılması ve yeni iş alanlarının oluşturulması öncelikli sorunlardan biridir. Bu yönde çalışmaların desteklenmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir.

4- TARIM VE HAYVANCILIK

Geniş arazi platosu bulunan şehrimizde hayvancılık ve tarım istenen düzeyde yapılamamaktadır. Her geçen gün daha geriye gitmektedir. Gerekli girişimlerde bulunularak, daha modern ve profesyonel bir şekilde ilerleyerek özellikle hayvancılıkta başkent konumuna geleceğiz. Kontrollü teşvik ile köyde yaşayan vatandaşın desteklenerek üretimin arttırılması sağlanmalı.

Şehrimize has ürünlerin kalitesinden ödün vermeyerek önce ülke pazarına, daha sonra dünya pazarına sürülmelidir.

5- SINIR TİCARETİ VE LOJİSTİK.

Herkes Kars’ta lojistik merkez olup olmadığını tartışmakta. Bu çerçevede lojistik merkezinin olduğu ama şehre bir fayda sağlamadığı aşikâr. Yani transit sınır ticareti yapılmakta, şehrin esnafının faydasına olan bir durum yok, bu da yine istihdam yatırımlarından geçmekte. Sınır kapılarını açılmasını sağlayarak, şehrimizde ekonominin canlanması sağlanmalı.

674152c8-fc4a-4e80-bd1c-53ed63767a7d.jpeg

6- TURİZM

Şehrimizde bulunan eski yapıları restore ederek turizme açılmalı. Şehrimizin tanıtımını her platformda yurtiçi ve yurtdışın da sağlamalıyız. Yurt içi ve Yurt dışı direk seferleri çoğaltarak şehrimize gelen turist sayısını arttırmalı ve gelen turistlerin konaklayacağı tesis sayısını arttırmalıyız.

7- İKLİM ŞARTLARI.

Kışları çok sert soğuklarla mücadele eden şehrimizde devlet tarafından elektrik ve ısınmada indirim sağlanması gerekmektedir. Batıdaki bir aile en soğuk ayda 1000 TL tüketmekte iken, şehrimizde bunun 3 katı ödeme yapılmakta.

8- YEREL YÖNETİMLERİN YETERSİZLİĞİ.

Yıllardan beridir iktidar ya da iktidara yakın partiler tarafından yönetilen Kars Belediyesi ve ilçe belediyeleri yeterli hizmetleri halka sunamadığından dolayı halk yeterli refah seviyesinde yaşayamamaktadır, hala bozuk yollar, kesilen sular ve sokak hayvanları bu şehrin belediyecilik anlamında en büyük sorunlarıdır.

9- ULAŞIM SORUNLARI.

Son yıllarda turizmde ivme kazanan memleketimizde şehirler arası ulaşım sorun haline gelmiştir. Bulunmayan uçak ve tren biletlerinin yanında çok fahiş rakamların ortaya çıkması turizmi baltalayan sebeplerdendir.

10- BÜROKRATLAR VE HALK ARASINDAKİ KOPUKLUK.

Şehrimizin en büyük sorunlarından biride budur. Seçilen milletvekilinden en alt kademedeki yöneticiye kadar insanlar ulaşmak istediği zaman araya birilerini sokmak zorunda kalmaktadırlar. Biz direk şehrimizde irtibat ofisleri kurarak halkın vekiline dolaysız yoldan ulaşma imkânı sağlayıp sorunları hızlı şekilde çözüme kavuşturulmalıdır.

11- KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON

Daha iyi bir hizmet için şehirdeki kurum kuruluş ve STK’ların katılımlarıyla çalıştaylar düzenlenecek olup Kars ili ve ilçeleri ayrı ayrı ele alınacaktır. Her ilçe kendi ölçeğinde, Kars ise genel ölçekte değerlendirilip sorunlar ve çözümler üzerine çalışılmalıdır.

12- DEVLET ÖDEMELERİ.

Serhat iller kapsamında yer alan şehirlerin bir kısım vergi ve harçlardan muaf ya da belli oranda indirimlerden faydalanması çalışması yapılacaktır. Batıda yaşayan bir esnafla Akyaka’daki esnaf aynı vergi diliminden sorumlu tutulmamalı.”

Göksel Ubiç kimdir?

01.12.1984 Kars doğumluyum. İlkokul eğitimimi Kars Merkez Halitpaşa İlk öğretim okulunda tamamladıktan sonra orta okul öğrenimi Anadolu imam hatip ortokulunda tamamladım. Lise öğrenimimi ise Kars Fen lisesinde tamamlayarak 2003 yılında mezun oldum.

2004 yılında girdiğim Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden 22.02.2010 yılında mezun oldum.

Askerlik görevimi 2011 yılında kısa dönem olarak Muğla İli Ortaca İlçesi Sarıgerme köyünde turizm jandarması olarak tamamladım.

Mezun olduktan sonra çeşitli projelerde mühendis olarak görev yaptım. 2013 yılında kurduğum firma ile Yüksek Gerilim Tesisleri, Trafo tesisleri Elektrik Dağıtım Şehir Şebekesi yapım işlerinde yönetici ve firma sahibi olarak görevimi devam ettirmekteyim.

afb5ef78-8e09-4c7b-a0dd-d879d93d1fec.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler