CHP'li Belediye Başkanları Kars'ta

CHP'li Belediye Başkanları Kars'ta

İstanbul Esenyurt, Avcılar ve Çekmeköy Belediye Başkanları CHP Kars İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Göle Kültür ve Kaşar Festivalline katılmak için Kars’a gelen CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Kars Belediye Eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, CHP Parti Meclisi Üyeleri, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri, Selim Belediye Başkanı Barış Koç ve çok sayıda partili CHP Kars İl Başkanlığı’nda CHP İl Başkanı Onur Uludaşdemir ve yöneticiler tarafından karşılandı.

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Göle Kültür ve Kaşar Festivalline katılmak için Kars’a geldiklerini belirterek, Ankara’da sizin için çalışan bir kardeşiniz olduğunu unutmayın diyerek, Kars il örgütü ile birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ise çok ciddi bir seçim atlattıklarını belirterek, Esenyurt’ta bulunan Kars, Ardahan ve Iğdırlı vatandaşların çokluğuna dikkat çekti. Kars Belediye Eski Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun da 40 gün boyunca seçim sürecinde kendisinin yanında olduğunu belirten Özer şunları ifade etti: “Bugün sizlerle burada bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. İstanbul'dan, Esenyurt'tan ben ve sevgili arkadaşım Orhan Bey size selam getirdik. Hem İstanbul'dan hem Büyükşehir Belediye Başkanımızdan hem de Kars, Ardahan, Iğdır’dan. Çünkü Kars, Ardahan, Iğdır’dan daha fazla Karslı, Ardahan'ın köyleri başta Esenyurt olmak üzere İstanbul'un çok çeşitli yerlerinde bulunuyorlar. Yeni bir seçim sürecinden çıktık. İyi bir sonuç aldık. Bu sonuçta Kars, Ardahan, Ağrı birliği arkadaşlarımızın çok büyük destekleri oldu. Eski Kars Belediye Başkanımız Naif Alibeyoğlu örneğin. O da 40 gün boyunca bizimle birlikte çalıştı. Onun gibi bütün diğer arkadaşlarımız bu anlamda bu işte çok büyük emeği olan arkadaşlarımızdır. Ben bugün burada böyle bir toplu halde bir arada olmamızın iki anlamı olduğunu düşünüyorum. Birincisi bu yerel seçimlerden zaferle çıktık. Burada da Selim de Kağızman da, Susuz da başka yerlerde çok sayıda belediye aldık. Türkiye'de de yaklaşık olarak 412 tane belediye kazandık. Bu aynı zamanda 22 yıldır bugüne kadar Türkiye'yi yöneten iktidarın değişmesi gerektiğiyle ilgili bir işaret verdi bize. Bir değişim ufukta görünüyor. Ancak şunu bilince çıkarmak lazım. Değişimin gücü, onu isteyenlerin gücü oranında ancak gerçekleşebilir. Dolayısıyla bu yürüyüşte bizim iktidarla ters durmamız gerekiyor. Kars'tan Ardahan'a kadar, Sinop'tan Alsancak'a kadar Türkiye'nin her tarafında hem coğrafyada bir Türkiyelileşme, hem temsilde bir iyileşme hem de programda bir Türkiyelileşmeyi gerçekleştirerek iktidara gelmek ve gelinen iktidarı da demokratik eleştirmek konusunda büyük bir sorumluluğumuz var. Biz de Esenyurt'ta, Çekmeköy'de, İstanbul'un bütün diğer ilçelerinde bu inançla, bu ruhla çalışıyoruz. Çünkü omuzlarımızda büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz.

Biliyorsunuz Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçesi. Yedi büyük şehirden, elli yedi ilden daha büyük. Orada bir kent uzantısıyla İstanbul'dan bir Türkiye ittifakıyla ipi göğüsleyecek ve orada bu çalışmaları yaparken aynı zamanda yüreğimizde Kars, Ardahan, Van, Diyarbakır, Edirne, Çanakkale, Türkiye'nin diğer bütün illeri de var. Sebebi de şu. Türkiye'nin 81 ilinden göç alan yegane önemli bir ilçemiz. Esenyurt sadece Türkiye'den değil, 101 dünya ülkesinden göç almış bir ilçeyi yönetiyoruz. Adeta küçük bir Birleşmiş Milletler. Dolayısıyla bu inançla, bu amaçla çalıştığımızda bizim orada bir model uygulamamız lazım. Seçim sürecinde hep söylüyorduk Kazanacağız, mutlaka kazanacağız. Şimdi de söylüyoruz, başaracağız. Mutlaka başaracağız. Bu başarı sadece Esenyurt'ta bir olay değil. Türkiye'de başarmamız lazım. Biz Esenyurt seçim sürecinde dedik ki mührü Esenyurt'ta kıracağız. Şimdi de iktidara giden yolculuğu bir kaneviçe örer gibi Esenyurt'ta örmeye başladık. İnşallah sizlerin de desteğiyle en kısa sürede yapılacak olan bir genel seçimde Türkiye'nin yıllardan beridir beklediği bu iktidar değişikliğini gerçekleştireceğiz. Artık yeter edi bese noktasına geldik ve bunu el birliğiyle gerçekleştirdiğimizde de. Ne olacak? Bir Türkiye'de herkesin yüzü gülecek. Çünkü tedbiri mekanda ferahlık vardır. Sadece CHP'ye DEM’e oy verenler değil, bana göre AK Parti'ye oy verenler de rahata kavuşacak. Hukuk düzeninde bir değişiklik olacak. Yıllardan beridir artık bütün ahaliyi vicdanen kanatan bir olayla karşı karşıyayız. Çünkü bizi bir arada tutan temel çimento hukuktur ve bugüne kadar yapılan bu hukuksuzluğun artık son bulmasıyla ilgili Türkiye'de yaşayan herkesin bir beklentisi var. Ekonomik olarak büyük bir krizin içindeyiz. Bir değişim halka bu anlamda bir soluk açacaktır ve herkes feraha kavuşacaktır. Bir refahın önü açılmış olacaktır. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. En son Türkiye Belediyeler Birliği'ne Sayın İ̇mamoğlu'nu seçtik. Ben de reform komisyonuna seçildim. Harıl harıl Bir tarafta belediye hizmetlerimizi üretirken bir taraftan da reformu nasıl yapabiliriz altyapısını örmeye çalışıyoruz. İfadelerini kullandı.

İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ise bu bölgenin bir evladı olduğunu belirterek, kendisine referans olan ve destek veren tüm Karslılara teşekkür etti.
Kars Belediye Eski Başkanı Naif Alibeyoğlu ise, ziyarette bulunan Belediye Başkanlarından Susuz ve Selim belediyelerine destek olmaları çağrısında bulundu.

66a4a57fc6118.jpg

66a4a58eda59f.jpg

66a4a59c7fc88.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler