Başkan Nayir'den basın açıklaması!

Başkan Nayir'den basın açıklaması!

Hürriyetçi Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Mitat Nayir, "Banka Promosyonu güncellenmelidir." dedi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Mitat Nayir, banka promosyonları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Nayir açıklamasında şunları söyledi;
"promosyon" adıyla bilinen ve anlaşmalı bankalarca kamu personellerine protokol gereği yapılan ödemeler Maliye bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün 6 nolu tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde yapılmaktadır.

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı her kademede görev yapan kamu çalışanlarının promosyon anlaşması, bankalardan gelen yetersiz ve komik teklifler sonrasında idarece ihalenin iki kez yenilenmesinin ardından 15/08/2023 tarihinde Ziraat Bankası ile 8400 TL karşılığında iki yıllık bir anlaşma ile sağlanmıştı. Gelinen süreçte;
Ülke ekonomimizin geçtiği dar boğaz,
mevcut enflasyon rakamları , milli eğitim çalışanlarının aylık nakit akış tutarındaki artış ve bankaların uyguladığı yüksek faiz tutarlari mevcut anlaşmanın revize edilmesini zorunlu hale getirmiştir.
Sendikamıza bu hususta üyelerimizden yoğun talep gelmektedir. Toplu sözleşme ve enflasyon farkı sonrasında maaşlara yansıyan zamlar ile eş değer kurumların imzaladığı banka promosyon anlaşmaları, kurum tarafından yapılmış olan ihalenin personel lehine yeniden değerlendirilmesini zorunlu hale gelmiştir.
Yanlış bilinen bazı hususları aydınlatmak adına bir hususu da ile getirmekte fayda görmekteyiz. Protokol anlaşmaları, mevzuatı gereği idare ve banka arasında imzalanmaktadir. Sendikalar eğitim çalışanlarının temsilcileri pozisyonunda promosyon ihalelerinde gözlemci olarak yer almaktadır. Hiçbir sendikanın bu anlaşmalarda imza yetkisi bulunmamaktadır. Sendikacılık yaptığını sanan bazı kesimler, günün koşullarına göre bankalardan gelen yüksek teklifleri kendi başarısı olarak lanse ederken, eğitim çalışanlarınca eleştirilen promosyon anlasmalarından idareyi sorumlu tutmaktadırlar. Bugün yine aynı oyunlar oynanmaktadır. Bizler sendika olarak promosyon anlaşmaları hususunda idarenin iyi niyetle olaya sahip çıkacağını, eğitim çalışanlarının kazanımı için mücadele edeceğini umuyoruz.

Hürriyetçi Eğitim Sen Kars Şubesi olarak üyemiz olsun ya da olmasın tüm kamu eğitim çalışanlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler