Bakan Memişoğlu, "Kötülerden daha çok üretmemiz lazım"

Bakan Memişoğlu, "Kötülerden daha çok üretmemiz lazım"

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kafkas Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılarak, iyiliğin dünyaya hakim olması için kötülerden daha çok üretmemiz gerektiğini söyledi.

Ahmet Arslan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende Gazze ve Lübnan'da yaşananlara ilişkin açıklamada bulunan Memişoğlu, "Ancak çoğu ülke, çoğu insanoğlu, medeni dediğimiz ülkeler bu vahşeti görmezden geliyor. Niye? Çünkü kötülük güçlü. Maalesef kötülük hakimiyeti dünyaya acı ve vahşeti beraberinde getiriyor. Bakan olarak değil, müsaadenizle hoca olarak konuşmak istiyorum. İyi veya kötünün tercihini yapacaksınız. Hayat böyle maalesef. Eğer siz iyi veya kötünün tarafıysanız, bunun gereğini yapacaksınız. İnsanın hayatı da iyi ve kötünün mücadelesi ile geçiyor. Bu millet hep iyilikten yana olmuş. Bizim medeniyetimiz hiçbir zaman sömürmemiş, vahşet oluşturmamış, insani değerlere bağlı kalmış ve üretmiş. Yapıcı, hep iyilik tarafından olmuş. Ne zaman bizim medeniyet güçlü olmuşsa dünya rahat etmiştir." dedi.

İyiliğin dünyaya hakim olması için kötülerden daha çok üretmemiz gerektiğini vurgulayan Memişoğlu, "İşte bu iyilik tarafını güçlü kılacak, bu iyilik tarafını hakim kılacak merkezler, ortamlar, bilim ortamı, eğitim ortamı; hocalarım ve sizlersiniz. Çünkü bir şeyi üretmezseniz, çalışmazsanız, kuvvetli olma güçlü olma şansımız olmaz. Sosyolojisinden fenne, tıptan mühendisliğine kadar siz eğer bir şey üretiyorsanız, bilim olarak sahipseniz güçlüsünüz. Bizler hocalarımız olsun, yöneticilerimiz, siyasilerimiz olsun çabamız bu iyilik tarafının güçlü olmasını sağlamak. Tabii ki yanlış, hata yaparız ama iyilik tarafının kuvvetli olması için uğraşıyoruz. Bunu başarabilecek miyiz, başaramayacak mıyız; bilmiyorum. Bu medeniyeti sizler bizden daha iyi bilecek, daha çok üreteceksiniz. Sizler, sizden sonraki nesiller, iyilik medeniyetini dünyaya hakim hale getirmek zorundasınız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu Bakan Memişoğlu çiçek ve plaket hediye etti. Düzenlenen program Kafkas Halk Oyunlarının gösterisiyle sona erdi.

dsc-0140.jpg

dsc-0149.jpg

135649dc-b5b9-4b86-9c7a-8d4926c9ebd2.jpg

dsc-0153.jpg

dsc-0156.jpg

dsc-0159.jpg

Kaynak:Hilal ÖZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler