Atatürk’ün Kars’a gelişinin 100'üncü yılı kutlandı

Atatürk’ün Kars’a gelişinin 100'üncü yılı kutlandı

Kars Belediye Başkan Vekili Turgay Kızılörenli, "6 Ekim 1924, hem Büyük Türk Milletinin hem de Gazi Kars'ımız için önemli bir dönüm noktasıdır." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars'a geliş yıldönümü töreni Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerin konulmasıyla ile başladı. Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kars Belediye Başkan Vekili Turgay Kızılörenli, "6 Ekim 1924, hem Büyük Türk Milletinin hem de Gazi Kars'ımız için önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin egemenliğini sağlamak ve bağımsızlığını pekiştirmek için büyük bir azimle çalışmıştır. Kars'a gelişi ise yalnızca bu bölgenin değil, tüm Anadolu'nun geleceği açısından kritik bir anı temsil etmektedir. Bu nedenle, bu ziyaret, bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktalarından biri olmuştur. ATATÜRK, Gazi Kars'ımızda yaptığı konuşmalarda halkımıza cesaret vermiş ve bağımsızlık ile özgürlük idealini aşılamıştır. Kars, stratejik önemi ve tarihi mirasıyla daima özel bir yere sahip olmuştur. Atatürk, bu topraklarda sadece askeri bir lider olarak değil, aynı zamanda bir stratejik düşünür olarak da milletine umut aşılamıştır. Burada attığı adımlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin sağlamlaşmasına katkı sağlamıştır. Bugün, bizlere düşen görev; Gazi Mustafa Kemal'in izinden giderek, onun ideallerini yaşatmak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileri taşımaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak, bizlerin en önemli sorumluluğudur. 100 yıl önce gerçekleşen bu tarihi gezi, yeni kurulmuş Cumhuriyet'in ve liderinin bölgeye verdiği önemi ortaya koyması bakımından son derece değerlidir. Ayrıca bu seyahat, 40 yıllık esaretten henüz kurtulmuş olan Kars halkına umut aşılayarak, vatandaşlara moral ve motivasyon sağlamıştır. Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
Fevzipaşa Ortaokulu öğrencilerinden Ecrin Eylül Vargün ve Ömer Baba Çelik tarafından şiirler okundu. Halk Ozanları dinletisi ve öğrencilerin Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesinin ardından 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa' marşı eşliğinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı halk oyunları ekibi, gösteri yaparak Türk bayrağı açtı. Açılan Türk Bayrağının Vali Polat'a teslim edilmesiyle tören sona erdi.

dsc-0907.jpg

dsc-0914.jpg

dsc-0919.jpg

dsc-0930.jpg

dsc-0938.jpg

dsc-0973.jpg

dsc-0984.jpg

dsc-0987.jpg

dsc-0989.jpg

dsc-1003.jpg

dsc-1007.jpg

dsc-1015.jpg

dsc-1020.jpg

dsc-1025.jpg

dsc-1028.jpg

dsc-1030.jpg

dsc-1033.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler