AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın Mevlid Kandili mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın Mevlid Kandili mesajı

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, mesajında şu ifadelere yer verdi :

Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın doğumu, yeryüzünü nura gark etmiştir.

Peygamber Efendimiz Aleyhisselam Miladi 571 yılı Rebiyülevvel ayının 12. Pazartesi gecesi, sabaha karşı doğmuşlardır. Sevgili Peygamberimiz; cehalete, zulme, haksızlığa ve ahlaksızlığa son vermek üzere yola çıkmış ve insanlar için en yüce gayenin Cenab-ı Allah’ın rızasına ermek olduğunu ümmetine bildirmiştir.

Sevgili Peygamberimiz, insanlara huzur, barış, adalet ve güzel ahlakı tebliğ etmiş; tüm insanlığa rehberlik eden bir hayat yaşamıştır.

O, insanların en hayırlısı, Cenab-ı Allah’ın son elçisi, iman, adalet ve merhametin yeryüzüne hâkim olması için insanlığa hidayet rehberi olarak görevlendirilmiştir. Dolayısıyla, insanlığın hidayeti ve kurtuluşu için tek umuttur.

Mevlid Kandili, sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi insani değerleri pekiştirmek için bir vesile olmalıdır. Bu mübarek gece vesilesiyle Peygamberimizin yüksek ahlakını örnek alarak, birlik ve beraberlik içinde yaşamaya daha fazla gayret göstermeliyiz.

Ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz Hazreti Muhammed Aleyhisselam’a salat ve selam ediyor, bu vesileyle tüm İslam Alemi’nin, Aziz Milletimizin ve hemşehrilerimin Mevlid Kandili'ni yürekten kutluyor; bu mübarek gecenin, başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere zulüm altında olan tüm mazlumların kurtuluşuna ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Kaynak:haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler