Adem Ertaş: “Bugün 1 dolar diyen gelecekte 10 dolar diyecektir”
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, 1,5 dolara ürettiğimiz ve dış güçlerin 1 dolar vaat ettiği ürünü biz üretmesek gelecekte 1 dolar denilen ürünü 10 dolara bize satacaklarını söyledi.
Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET
Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün başkanlığında, Bakanlığımızın ilimizdeki ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sektör paydaşlarının katılımı ile İlimizde yürütülen Tarım ve Hayvancılık faaliyetleri ile ilgili olarak 3. Tarım şurasına rapor hazırlamak üzere değerlendirme toplantısı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.
İlimizdeki kamu kuruluşları, üretici birlikleri, kooperatif ve çiftçi temsilcilerinin katıldığı toplantıda, İlimizde yürütülen tarımsal faaliyetler, mevcut durum, güçlü ve zayıf yönler, geleceğe yönelik hedef ve strateji başlıkları konuşuldu. Toplantı katılımcıların raporlarının görüşülmesinin ardından sona erdi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Ertaş’ın açıklaması şöyle:
“Tarım şurasında bakanlığın tarım ile ilgili aldığı kararlar bugün halen yürürlükte halen bunlar geçerli ama bu yıl tarım bakanımızın holding açıklaması olmuştu buna istinaden sayın Cumhurbaşkanımız buna tabanda ne kadar yer verildi diye sorduğunda, herhangi bir tabanla ilgili bir öneri olmadığı için bakanlıktaki üst düzey yetkililerin hazırladığı bir proje önerisi olduğu için, sayın Cumhurbaşkanı bunu kabul etmeyip bir tarım şurası istedi. Bu tarım şurasında şuan alt yapısı hazırlanıyor. Yavaş yavaş illerden tabandan tavana doğru bir öneri gönderiliyor bakanlığa. Bakanlık düzeyinde de 30-31 tane komisyon kurulacak. Bu komisyonlarda tabi birde mera yayla ve kışlaklarla alakalı komisyon vat Türkiye Ziraat Odaları Birliği Komisyon Üyesi olarak da tarım şurasında tarım ve meralarla alakalı komisyonda bende Kars Ziraat Odası Başkanı olarak bende yer alacağım tabi bizim üst komisyonumuzda olacak tabi bu da direk Sayın Bakanımız ve Meclisteki Tarım Komisyonu Başkanı olacak. Bunlarda son çıkan kararı uygulama faaliyete geçirme ve eksikleri gidermekle yetkililer bizlerde şuanda Türkiye’de mera ve yaylalarla alakalı meralarda iç Anadolu ve batı bölgesinde 49 yıllığına satışa açıldı. Tabi Doğu Anadolu bölgesinde kaç ilde satışa çıkarıldığı ile ilgili elimizde net bir bilgi yok ama ilimizde tarım il müdürümüz bu konuda taviz vermedi. Çünkü bizim bölgemiz hayvancılık bölgesi olduğu için hayvancılık bölgesinde tarım arazisi yerine mera ve yaylalarda kiraya verilirse 49 yıllığına çiftçilerimiz hayvancılığı tamamen bırakmak zorunda kalırlar şuanda bizim hayvanımız 6 ay merada yaylalarda otluyor. Biz de bununla alakalı Türkiye’de çıkan tüm sonuçlara istinaden bakanlıkta şurada elimizden geldiği kadar çiftçilerimizin lehine olan sonuçlar ve kararlarda katkıda bulunup karara almaya çalışacağız. Tabi aksi takdirde alınan kararlar varsa da şerhimizi düşüp itirazımızı yapacağız kabul etmeyeceğiz. Bu kararları bu ülke üretmediği sürece çiftçimiz üretmediği sürece ülke ve çiftçi ekonomisi batar bu ülkede beş milyon çiftçi üretir, yaklaşık 85 milyon ülke vatandaşı 5 milyon mülteci 50 milyona yakın turist beslenir. Bununla ve çiftçi üretmese kim yiyebilecek nerden getirilecek kim üretecek bugün bizlere 1,5 dolara ürettiğimiz ürünü yurt dışından 1 dolara bize vaat edilen ürünün üretimini durdurmamız için çalışan dış güçler zamanı geldiğinde biz üretimden elimizi çekersek bu sefer ithalattan büyük darbeler yiyeceğiz. Bugün 1 dolar diyen gelecekte 10 dolar diyecektir. Dolayısıyla ülkemiz açlık ve sefalete terkedilmiş olacak bunun önlemini bizlerin alması lazım bakanlık bu konuda elimizden geldiği kadar çiftçimizin lehine çıkacak olan kararların arkasında olacağız”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.